Amadeuksen paistetut riekon rinnat

Yksi Amadeuksen suosituimmista annoksista oli paistetut riekon rinnat. Kevyesti paistetut riekon rinnat halkaistiin ja aseteltiin kastikepeilin päälle perhosen muotoon. Lihasnesteet valuivat noroina kastikkeen päälle. Riekon rinnat vietiin aina pöytään kuvulla peitettynä. Kuvulla peitettyjen ruokien vientiin otettiin yleensä työkaverit mukaan, että kuvut saatiin nostettua annosten päältä samanaikaisesti.
Eräällä kerralla nostaessani kuvun ylös asiakkaan suusta pääsi veren seisauttava rääkäisy, ”herra jumala, yritättekö te tappaa minut!”. Riekko lähti pikavauhtia takaisin keittiöön runsaiden anteeksipyyntöjen saattelemana. Ravintoloitsija Kakkurikin oli myös havahtunut tilanteeseen ja näytti ohi mennessäni peukalolla minulle merkin, että juuri noin. Ei toki ollut meidän asiamme opettaa Kalle Juurelalle, että riekkoa ei pelkästään voi syödä hieman verisenä, vaan se on niin tarjoiltuna herkullisimmillaan.
-Pasi Ahokas

Kuvia