Mielenkiintoinen ruokalista

Asuin Tampereen Kalevassa 1970-luvun alkupuolella. Ravintola-alan työntekijänä olin tietysti kiinnostunut uusista ravintoloista ja ravintolaruokailun muutoksista. Ravintola Coussicca oli jotain erilaista ja uutta Tampereella, varsinkin Kalevan kaupungin osassa.
Ruoka-annoksien hinta oli nuorelle melko korkea, silti kiinnostus voitti ja kävin ravintolassa syömässä poikaystäväni kanssa, Coussican plankku jäi mieleen.
Siihen aikaan oli Tampereella suosittua tarjota naudanlihapihvi mäntylaudasta valmistetulla lankulla lisäkkeineen asiakkaan haluamalla kypsyysasteella.
Ruokalista oli erikoista, se oli painettu talouspaperirullan arkille ja istuttuani pöytään tarjoilija repäisi arkin rullasta ja laittoi kattaukseen eteeni. Valittuani annoksen käytin ruokalistaa ruokaliinana. Myönteisenä ravintola on jäänyt juuri ruokalistan vuoksi mieleeni. ( ohessa ruokalista v. 1974-75 )
-Marjatta Pohjola

Kuvia

Linkkejä