Osoite ( Google maps):

Hotelli- ja Ravintolamuseo kutsuu kaikki Suomen ravintoloitsijat tallentamaan 100-vuotiaan Suomen ruokalistat museon digitaaliseen Restopedia-tietopankkiin. Heinon Tukun tukeman Menupedia-kampanjan tavoitteena on kerätä mahdollisimman laaja valtakunnallinen otos siitä, mitä Suomen ravintoloissa vuonna 2017 nautittiin. Mitkä raaka-aineet ja annokset olivat muodissa? Mitä annokset maksoivat? Näkyikö listoilla muita selkeitä trendejä?

”Hotelli- ja ravintolamuseon toiveena on näin saada kattava läpileikkaus ja ajankuva suomalaisesta ruokakulttuurista”, kertoo museonjohtaja Anni Pelkonen.

Aineisto tulee avoimesti kaikkien saataville ja sitä voidaan tulevaisuudessa hyödyntää niin tutkimukseen kuin inspiraatioksi tuleville ravintoloitsijoille.

Keräys alkaa 15.10. osoitteessa www.restopedia.fi ja kestää vuoden 2017 loppuun. Aineistosta tuotettu yhteenveto julkistetaan vuoden 2018 aikana.

MITÄ: Valtakunnallinen ravintoloiden ruokalistojen keräyshanke

MILLOIN: 15.10.–31.12.2017

MITEN: Nappaa kuva kännykällä tai kameralla vuoden 2017 ruokalistastasi/-listoistasi ja tallenna ne Hotelli- ja Ravintolamuseon digitietokantaan: www.restopedia.fi ja vapaasti sosiaaliseen mediaan. Kampanjan aihetunniste on #menupedia

Linkkejä

Ei linkkejä