Harjoittelijan palkka Rivolissa

Ravintolakoulun väliharjoittelua pääsin tekemään Rivoliin. Ensimmäinen harjoitteluvuoroni olikin sitten varsinainen show, kun ”oikeat” työntekijät olivat vaatineet, että teen työni omalla asemalla (neljä pöytää) ja omalla prosentillani, etten syö heidän palkkaansa. Silloin Rivolin hovimestarina työskennellyt Erik ”Eke” Hampspinnare oli sitten päättänyt hieman näpäyttää arvon rouvia omalla tavallaan. Ilta ei varsinaisesti ollut kiireinen, mutta Eke huolehti siitä, että pöytäni täytettiin ensimmäisenä ja niihin myös tuotiin uudet asiakkaat heti edellisten lähdettyä. Oikeasti en olisi vieraassa talossa ja silloisella kokemuksella siitä illasta selvinnyt, mutta Eke ja aina avuliaat viinurit Jorma Wilkman ja Veli Tiirikainen auttoivat ohi mennen ja palvelun taso lienee yltänyt lähes Rivolin normaalitasolle. Vikkelä ehti vielä siinä sivussa suulaana miehenä antaa lukuisia neuvoja ja ohjeita omalla velmulla tyylillään. Lopputilitystä tehdessä rouville sitten selvisi, että olen kuittaamassa illasta parempaa tiliä kuin muut, jotka siis työskentelivät yhteisen myynnin eteen. Kun Ekeltä sitten vaadittiin myyntini yhdistämistä muiden myynteihin ja palkkani laskemista yhteisessä jaossa, Eke totesi vain, että itsehän te tällaista järjestelyä pyysitte alun perin. Sen jälkeen olinkin sitten yhteisessä palkanjaossa mukana.
-Pasi Ahokas

Kuvia