Rivolin pizzeria

Vielä 80 –luvun puolivälissä Rivolissa kävivät kaikki. Varsinkin siellä kävivät ne, jotka olivat olleet julkisuuden valokeilassa jo kymmenen vuotta aikaisemmin, kun Rivoli avasi ovensa. Kertoman mukaan alkuperäinen Rivoli oli enemmän bistro tyylinen. Myöhemmin paikka alkoi olla liikemiesvoittoisempi, siis ei aivan omalla rahalla maksettavia hintoja. Pizzerian puoli olikin sitten koko kansan paikka ja sillä puolella oli aina kiire ja paras palkka. Leffojen loppumisen jälkeen jokaisella tuolilla istui asiakas ja jokaisen tuolin takana seisoi asiakas odottamassa tuolin vapautumista ja lisää ihmisiä kaikilla käytävillä – tee siinä sitten töitä. Laskuja pidettiin auki ei pöytä, vaan tuolikohtaisesti, esim. 6io, 6iv, pöytä kuusi ikkunan päässä oikealla /vasemmalla jne. Pizzauunin viereen oli ripustettu muistoksi pizzalapio ja siinä luku, joka kertoi ennätyksen yhden työvuoron aikana paistetuista pizzoista. Tuo luku oli varmaan kokoluokkaa 700-800. Vanhemmiten helposti liioittelee vanhoja asioita, voi olla että oikea luku on paljon pienempi. Tuon ennätyksen tekijä perusti muuten kaverinsa kanssa yhden ensimmäisistä Helsingissä pizzoja kotiin kuljettavista firmoista Pizza Express tai jotakin.
-Pasi Ahokas

Kuvia